Omzeggens elk gezin heeft een familiale verzekering voor de schade aan derden veroorzaakt door één van de gezinsleden. Wie er nog geen heeft, raden wij aan om er dringend één af te sluiten.
Maar wat als er een ongeval gebeurt met lichamelijke letsels als gevolg. Hadden we niet onlangs gelezen dat 1 gezin op 3 de voorbije 3 jaar een ongeval had met letsels. Het loont dus zeker de moeite om een ongevallenverzekering voor het gezin af te sluiten.
Deze verzekering, die minder populair is dan de hospitalisatieverzekering bijvoorbeeld, betaalt na een ongeval de medische kosten tot een bepaald bedrag, een forfaitaire dagvergoeding en een kapitaal bij invaliditeit of overlijden. Bij de meeste ongevallenverzekeringen bepaal je zelf de verzekerde bedragen. Voor alle duidelijkheid, er is geen tussenkomst van een ongevallenverzekering bij ziekte. Je kan een verzekering voor jezelf maar ook voor het hele gezin afsluiten.
Zonder nog over het ‘ergste van het ergste’ te spreken: een overlijden van één van de kostwinners. Slechts 1 op 10 verzekert zijn gezin tegen de financiële impact van een overlijden, beseft meer dan de helft van de Belgen dat het gezin het financieel moeilijk krijgt bij een onverwacht overlijden.
In vele gevallen betaalt een schuldsaldo verzekering bij een vroegtijdig overlijden het saldo van een lening, maar wat met de andere rekeningen als één van de partners er niet meer is? Voor veel Belgen betekent de dood van één van de kostwinners een financiële ramp.
Het is inderdaad een vreemde vaststelling. Terwijl de meeste Belgen goed verzekerd zijn voor hun woning, hun huis of hun bedrijf en regelmatig een ‘check-up’ of een ‘analyse’ van hun verzekeringen laten uitvoeren, gebeurt dit omzeggens niet of zeer weinig als het over de toekomst van het gezin gaat na het overlijden van één van de kostwinners. Voor veel Belgen blijft het een taboe om over de dood te praten. Dat is een gegeven dat je bijvoorbeeld minder ziet in onze omringende landen als Nederland en Frankrijk.
Nochtans is het zinvol om erover te praten en na te denken. Hoe zal je de erfbelastingen betalen? Hoe zal je verder de gas-, water en elektriciteitsrekeningen betalen? Hoe moet het met de opvang en de studies van de kinderen?... Dat zijn vragen die elke gezinsverantwoordelijke zich wel eens stelt.
We raden je aan om met een verzekeringsmakelaar contact op te nemen om een schatting te maken van het bedrag dat je gezin nodig heeft om niet in de financiële moeilijkheden te geraken en een bepaalde levensstandaard aan te houden. Het loont de moeite waard en je zal zien dat de premie van een overlijdensverzekering maar een peulschil is in vergelijking met het financiële leed dat een overlijden van een kostwinnaar teweegbrengt.
De prijs van een overlijdensverzekering hangt af van de leeftijd van de verzekerde en het kapitaal dat dient verzekerd te worden. Voor enkele euro’s per maand heb je al een volwaardige overlijdensverzekering.
Wil je dat jouw familie goed verzekerd is tegen allerlei tegenslagen, contacteer dan je verzekeringsmakelaar in jouw buurt.
Vind een makelaar in jouw buurt
En zo is er nog een waaier van andere waarborgen.
Ga naar de overzichtspagina en lees in welke omstandigheden ook dat je verzekeringsmakelaar een verzekering boven een verzekering is.