17 jul 2024

Velen zijn van oordeel dat je pas kan beleggen als je over een vrij groot bedrag beschikt.  Niets is minder waar. Je verzekeringsmakelaar biedt beleggingen aan waar je al vanaf een beperkt bedrag – eventueel x euro per maand – kan beleggen.  Beleggen is dus niet exclusief voor de grote vermogens.

Er bestaan heel wat verzekeringsoplossingen. Enkele zonder risico, anderen dan weer met een beperkt en berekend risico. Voor elk wat wils.  Aarzel niet om met je verzekeringsmakelaar contact op te nemen als je hierover meer wenst te weten, die geeft er tekst en uitleg bij.

Contacteer je verzekeringsmakelaar

Vind een makelaar

"Ben je op zoek naar nieuwe opportuniteiten voor je geld op je zicht- of spaarrekening? Dan ben je bij je verzekeringsmakelaar op het juiste adres"

Erik Weekers - woordvoerder van de verzekeringsmakelaars

Ontdek hieronder als’ voorproefje de verschillende opportuniteiten:

  • Je kan sparen via een pensioenspaarverzekering. Tot 1.310 euro per jaar met een fiscaal voordeel van 25% of 30% naargelang de grootte van de storting.
  • Een andere mogelijkheid is sparen via een lange termijnspaarverzekering. Afhankelijk van je inkomen tot een maximum storting van 2.450 euro per inkomen en een belastingvoordeel van 30%.
  • Een andere verzekeringsformule is de beleggingsverzekering. Ofwel kies je een verzekering zonder risico en gewaarborgd kapitaal (tak21), een verzekering met risico (tak23), of een combinatie van de twee vorige (tak44). Dat zijn beleggingen op langere termijn. 
  • Ouders en grootouders sparen vaak voor hun kinderen of kleinkinderen. In dit geval storten ze maandelijks en/of jaarlijks een bedrag op een levensverzekering. Op het moment bijvoorbeeld dat het kind of kleinkind meerderjarig is, wordt er een kapitaal als financieel duwtje in de rug uitgekeerd.
  • Voor wie een minimumvermogen heeft, kan beroep doen op de diensten van ‘discretionair beheer’. Zeker interessant voor de beleggers die de beurs niet op de voet volgen en zeker in volatiele tijden. In dit geval vertrouw je je vermogen in beheer toe aan een financiële instelling die werkt met verschillende fondsenbeheerders uit verschillende sectoren. Het soort belegging hangt uiteraard af van je risicoprofiel. Iemand die een ‘voorzichtig’ profiel heeft, zal meer obligaties in portefeuille hebben dan aandelen. Het omgekeerde is ook waar. Uiteraard wordt dit voorafgaand goed besproken en is er een constante communicatie tussen de belegger en de financiële instelling.

-

Luc Sanders, auteur bij Kluwer, Broker Mail en www.makelaarinverzekeringen.be

Vind een makelaar in jouw buurt

Coordinates
Distance in Kilometers
of zoek op naam van jouw makelaar